Mięso kroimy na bardzo cienkie plasterki, nie obejdzie się bez dobrze naostrzonego noża i przyprawiamy solą, i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę, i czosnek. Następnie wkładamy mięso i podsmażamy tak aby nie było surowe, ściągamy z ognia i przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i zaczynamy gotować zupę. W międzyczasie obieramy ziemniaki i marchewkę. Te pierwsze kroimy w kostkę, a te w drugie w słupki. Wrzucamy do bulionu, a na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Smażymy i przekładamy do bulionu. Następnie przyprawiamy naszą zupę, pokruszonymi ziarnami kolendry, świeżym pieprzem, cayenne, liściem laurowym, majerankiem i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu około 1,5 godziny, pod koniec gotowania wlewamy szklankę przecieru pomidorowego, natką pietruszki i doprawiamy solą. Opcjonalnie można jeszcze dorzucić łyżkę śmietany do smaku, lecz nie jest to wymagane. Smacznego!