programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Włoskie zapiekanki

15 minut 24,31 zł 2-3 Łatwy
Dzisiaj mam dla Was propozycję na bardzo szybką przekąskę ;) Zapiekane kanapeczki po włosku są przepyszne i nie sprawią Wam najmniejszych problemów :) Dlatego jeżeli nie macie pomysłu co zrobić na jutrzejszy obiad, może właśnie taka prosta propozycja, przypadnie Wam do gustu? :)
0 0

    Składniki:

  • 1 bagietka
  • kilka plastrów szynki prosciutto crudo
  • świeży szpinak, kilka listków
  • 1 biała mozzarella
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1-2 pomidory

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 160℃, czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy, a następnie smarujemy, pokrojoną wzdłuż bagietkę. Wkładamy szynkę, przykrywamy pomidorem, a następnie mozzarellą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut, na sam koniec wkładamy listki świeżego szpinaku. Smacznego!

Brak komentarzy.
Sernik kokosowy z kremem z pitai i spodem z oreo