Programista po godzinach

22 Lip 2019

Porzeczkowiec czekoladowy

0
Sezon owoców letnich powoli chyli się ku końcowi, ale teraz właśnie wchodzą głównie porzeczki, więc nie może w tym roku ich zabraknąć ;)
2 godziny 5-6 Łatwy 0 0

    Biszkopt kakaowy:

  • 5 jajek
  • ¼ szklanki kakao
  • ¾ mąki pszennej tortowej
  • ½ szklanki cukru

    Pralina czekoladowowo-migdałowa:

  • 200g migdałów
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 200g malin
  • 2 łyżki śmietanki 30%

    Żelka z czerwonych porzeczek

  • 500g czerwonej porzeczki
  • 2 łyżeczki agaru

    Beziki:

  • 2 białka
  • 100g cukru
  • kilka kropel barwnika

Mąkę z kakao przesiewamy, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, a na koniec wlewamy żółtka. Mieszamy delikatnie z mąką i pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut. Po wystudzeniu dzielimy na 3 blaty. Każdy nasączamy sokiem z limonki. Na dolny blat wykładamy maliny, następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy zblendowane migdały i śmietankę. Miksujemy razem i wkładamy na maliny. Przykrywamy kolejnym blatem. Porzeczki obieramy z gałązek i zagotowujemy, dodajemy agar i wylewamy na biszkopt. Przykrywamy górą. Wkładamy do lodówki, aż do stężenia. Otwieramy rant. W międzyczasie ubijamy bezę i suszymy beziki w 100 stopniach przez 1.5 godziny. Dekorujemy według uznania, smacznego!

Porzeczkowiec czekoladowy Porzeczkowiec czekoladowy Porzeczkowiec czekoladowy Porzeczkowiec czekoladowy Porzeczkowiec czekoladowy
Brak komentarzy.

Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA