programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Omlet z rukolą i twarożkiem

15 minut 14,15 zł 1-2 Łatwy
Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważnym posiłkiem dla organizmu jest śniadanie. Powinno być ono pożywne, bogate w składniki odżywcze , lekkie i nie zajmować zbyt dużo czasu. Dlatego z pomocą przychodzi nam omlet, który robi się chwilę,a je tyle samo :) Z czym najchętniej jecie omlety? :)
0 0

    Składniki:

  • 4 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • garść rukoli
  • opcjonalnie 60ml mleka lub śmietany 30%
  • 250g twarożku
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

Jajka roztrzepujemy z mlekiem lub śmietanką, dodajemy przyprawy, posiekaną rukolą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na średnim ogniu, a w międzyczasie serek doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem, gdy jajka się zetną, przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Do środka nakładamy serek z wierzchu posypujemy świeżym pieprzem. Smacznego!

Brak komentarzy.
Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe