Programista po godzinach

30 Sty 2017

Omlet z rukolą i twarożkiem

0
Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważnym posiłkiem dla organizmu jest śniadanie. Powinno być ono pożywne, bogate w składniki odżywcze , lekkie i nie zajmować zbyt dużo czasu. Dlatego z pomocą przychodzi nam omlet, który robi się chwilę,a je tyle samo :) Z czym najchętniej jecie omlety? :)
15 minut 14,15 zł 1-2 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 4 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • garść rukoli
  • opcjonalnie 60ml mleka lub śmietany 30%
  • 250g twarożku
  • pęczek szczypiorku

Jajka roztrzepujemy z mlekiem lub śmietanką, dodajemy przyprawy, posiekaną rukolą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na średnim ogniu, a w międzyczasie serek doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem, gdy jajka się zetną, przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Do środka nakładamy serek z wierzchu posypujemy świeżym pieprzem. Smacznego!

Brak komentarzy.

Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA