programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami

15 minut 19,95 zł 2 łatwy
Po pysznych babeczkach czas na pyszne sakiewki z ciasta filo: jedne na słodko, a drugie z oliwkami :) Kto ma ochotę? :)
0 0

    Składniki:

  • 2 płaty ciasta filo
  • 1 filet śledzia w oleju wiejskim seko
  • 12 winogron
  • 12 oliwek
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżeczki jogurtu greckiego

Przygotowanie:

Ciasto filo rozkładamy na blacie, smarujemy roztopionym masłem i wycinamy równe kwadraty. Układamy 3 kwadraty na sobie i wkładamy do środka: śledź + winogrono lub śledź + oliwka. Zawijamy w sakiewki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180°C 10 minut. Po upieczeniu dodajemy na wierzch jogurt grecki. Smacznego!

Angelika
Fajna propozycja na wykorzystanie ciasta filo i śledzia ale z winogronem śledzi jeszcze nie łączyłam
148 dni temu
Odpowiedź
Drake
Musisz koniecznie spróbować, na pewno to coś nowego i smacznego
148 dni temu
Babeczki ziemniaczane ze śledziem i oliwkami