programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Jajka faszerowane z łososiem wędzonym i śledziem

20 minut 35,64 zł 3-4 Łatwy
Jajka faszerowane opanowały właśnie nasze stoły, jestem ciekawy z czym je robicie ;) Ja uwielbiam najbardziej z łososiem wędzonym i śledziami :)
0 0

    Jajka faszerowane z łososiem wędzonym:

  • łosoś wędzony 200g
  • 4 ugotowane jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • świeżo mielony pieprz

    Jajka faszerowane śledziem:

  • 2 śledzie z beczki śledzi w oleju SEKO
  • ¼ cebuli czerwonej
  • 3 łyżki majonezu
  • ⅓ ogórka kiszonego
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • 4 ugotowane jajka

Przygotowanie:

Jajka gotujemy w obu przypadkach na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do dwóch osobnych salaterek. Do pierwszej wkładamy drobno posiekanego łososia wędzonego i dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy i wypełniamy puste miejsce po żółtku. W drugim przypadku, śledzia, cebulę oraz ogórek kiszony drobno siekamy razem, dokładamy majonez, sok z cytryny, szczypiorek i dokładnie mieszamy. Wypełniamy puste miejsce po żółtku. Smacznego!

Brak komentarzy.
Pracujący tata