Programista po godzinach

28 Lis 2017

Chlebek śledziowy z seko

0
Pomysł na wigilijny chlebek i nie tylko :) Pyszne śledzie w ziołowej zalewie, świeża kolendra i chrupiąca skórka :) Czego chcieć więcej ;)
2 godziny 5-6 łatwy 1 0

    Skladniki:

  • 250g mąki pszennej typu 650
  • 250g mąki pszennej typu 1050
  • 1,5 łyżeczki soli
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 12g świeżych drożdży
  • słoiczek śledzi seko w suszonych ziołach
  • cheddar 5 plastrów
  • pęczek świeżo posiekanej kolendry
  • łyżeczka cukru
  • 300ml ciepłej wody

Drożdże wkładamy do szklanki, zalewamy ciepłą wodą tak aby je tylko przykryły. Dodajemy cukier, łyżkę mąkę i wszystko mieszamy. Odstawiamy do podwojenia objętości. Mąki wsypujemy do miski, dodajemy oliwę, wlewamy resztę wody, sól i zaczyn. Wyrabiamy na gładką kulę. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy, nakładamy śledzie, posypujemy świeżą kolendrą i przykrywamy serem. Zawijamy, formujemy bochenek i pieczemy 40 minut. Smacznego!

Chlebek śledziowy z seko Chlebek śledziowy z seko Chlebek śledziowy z seko Chlebek śledziowy z seko Chlebek śledziowy z seko
Brak komentarzy.

Sernik jagodowy z polewą, z białej czekolady

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA