Programista po godzinach

11 Sty 2019

Chlebek pszenno-żytni pełnioziarnisty bez wyrabiania

0
Poprzedni przepis na chlebek okazał się hitem, myślę, że ta zmodyfikowana wersja Wam jeszcze bardziej przypadnie do gustu :)
2 godziny 5-6 Łatwy 5 0

    Składniki:

  • 350g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 150g mąki pszennej żytniej typ 2000
  • 440ml ciepłej wody
  • 25g drożdży
  • łyżeczka cukru
  • ¾ szklanki płatków jaglanych
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowujemy zaczyn: drożdże rozrabiamy z cukrem, łyżeczką mąki i odrobiną wody tak aby tylko zostały przykryte, odstawiamy na 15 minut do podwojenia objętości. Mąki przesiewamy, mieszamy z solą, płatkami i resztą wody. Dodajemy drożdże i tylko delikatnie mieszamy do połączenia składników. Wkładamy do keksówki i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Pieczemy w 200 stopniach przez 40 minut. Smacznego!

Chlebek pszenno-żytni pełnioziarnisty bez wyrabiania Chlebek pszenno-żytni pełnioziarnisty bez wyrabiania Chlebek pszenno-żytni pełnioziarnisty bez wyrabiania
Brak komentarzy.

Zapiekana tortilla pełnoziarnista

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA