programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Chlebek palce lizać

1 godzina 20 minut 15,23 zł 3-4 łatwy
http://www.kohersen.pl
Chrup, mhhmmm takie dźwięki towarzyszą podczas jedzenia tego pysznego chlebka ;) Taki właśnie jest chlebek palce lizać ;) Ps. Uzależnia po jednym kawałku ;) To kto chce spróbować?;)
0 0

    Składniki:

  • 550g mąki pszennej typ 650
  • 25g świeżych drożdży
  • 1,5 szklanki ciepłej wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 300g suszonych pomidorów
  • 150g pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy
  • 150g ziaren słonecznika
  • ¼ łyżki soli morskiej lub himalajskiej

Przygotowanie:

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie wraz z cukrem i 1 łyżka mąki. Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy ziarna, pokrojone na mniejsze paski suszone pomidory i dodajemy zaczyn. Mieszamy i wlewamy resztę składników. Wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od ręki, ale nadal wilgotne. Piekarnik nagrzewamy do 50 stopni i wstawiamy nasz chlebek do wyrośnięcia na 20 minut powinien 1,5 krotnie zwiększyć swoją objętość. Po tym czasie podwyższamy temperaturę do 210 stopni i pieczemy 40 minut. Smacznego!

Ps. Jeżeli używacie pomidorów z zalewy należy je wcześniej suszyć w piekarniku 100 stopni 45 minut.

2 minutywyrabianie

Brak komentarzy.
Limonkowe ciasteczka migdałowe