Programista po godzinach

29 Sier 2017

Chlebek palce lizać

0
http://www.kohersen.pl
Chrup, mhhmmm takie dźwięki towarzyszą podczas jedzenia tego pysznego chlebka ;) Taki właśnie jest chlebek palce lizać ;) Ps. Uzależnia po jednym kawałku ;) To kto chce spróbować?;)
1 godzina 20 minut 15,23 zł 3-4 łatwy 0 0

    Składniki:

  • 550g mąki pszennej typ 650
  • 25g świeżych drożdży
  • 1,5 szklanki ciepłej wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 300g suszonych pomidorów
  • 150g pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy
  • 150g ziaren słonecznika
  • ¼ łyżki soli morskiej lub himalajskiej

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie wraz z cukrem i 1 łyżka mąki. Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy ziarna, pokrojone na mniejsze paski suszone pomidory i dodajemy zaczyn. Mieszamy i wlewamy resztę składników. Wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od ręki, ale nadal wilgotne. Piekarnik nagrzewamy do 50 stopni i wstawiamy nasz chlebek do wyrośnięcia na 20 minut powinien 1,5 krotnie zwiększyć swoją objętość. Po tym czasie podwyższamy temperaturę do 210 stopni i pieczemy 40 minut. Smacznego!

Ps. Jeżeli używacie pomidorów z zalewy należy je wcześniej suszyć w piekarniku 100 stopni 45 minut.

2 minutywyrabianie

Chlebek palce lizać Chlebek palce lizać Chlebek palce lizać Chlebek palce lizać
Brak komentarzy.

Limonkowe ciasteczka migdałowe

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA