Programista po godzinach

27 Luty 2017

Babeczki ziemniaczane ze śledziem i oliwkami

0
Śledź to ryba i to piękna, i bardzo smaczna :) Pojawia się najczęściej w okolicach świąt i postu, a w końcu są ostatki :) Dzisiejsza propozycja to połączenie przepysznych młodych ziemniaków i śledzi z oliwkami ;) Chcecie spróbować? :)
40 minut 17,89 zł 2 Łatwy 1 0

    Składniki:

  • 4 płaty śledzi w oleju wiejskim seko
  • 300g młodych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 50ml mleka
  • 9 sztuk zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka suszonych liści kolendry
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • pokruszone pistacje(opcjonalnie)

Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy praską. Dodajemy masło, mleko i jajko, i dokładnie mieszamy. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i nakładamy po łyżce masy ziemniaczanej, następnie na to kładziemy po kawałku śledzia i oliwki. Przykrywamy z wierzchu masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200℃. Pieczemy około 20 minut. Dekorujemy całymi lub pokruszonymi pistacjami. Smacznego!

Brak komentarzy.

Tawa tawas

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA