programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Babeczki ziemniaczane ze śledziem i oliwkami

40 minut 17,89 zł 2 Łatwy
Śledź to ryba i to piękna, i bardzo smaczna :) Pojawia się najczęściej w okolicach świąt i postu, a w końcu są ostatki :) Dzisiejsza propozycja to połączenie przepysznych młodych ziemniaków i śledzi z oliwkami ;) Chcecie spróbować? :)
1 0

    Składniki:

  • 4 płaty śledzi w oleju wiejskim seko
  • 300g młodych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 50ml mleka
  • 9 sztuk zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka suszonych liści kolendry
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • pokruszone pistacje(opcjonalnie)

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy praską. Dodajemy masło, mleko i jajko, i dokładnie mieszamy. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i nakładamy po łyżce masy ziemniaczanej, następnie na to kładziemy po kawałku śledzia i oliwki. Przykrywamy z wierzchu masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200℃. Pieczemy około 20 minut. Dekorujemy całymi lub pokruszonymi pistacjami. Smacznego!

Brak komentarzy.
Tawa tawas