Wegańska zupa curry z noodle
Piątek to mój ulubiony dzień jeżeli chodzi o cały tydzień. Myślę, że również i Wasz? Dlatego dzisiaj propozycja na postny obiad prosto z Azji i również dla wegan 🙂 Obiecałem, więc coś przygotowałem 🙂
O tym co programiści robią w wolnym czasie...
Piątek to mój ulubiony dzień jeżeli chodzi o cały tydzień. Myślę, że również i Wasz? Dlatego dzisiaj propozycja na postny obiad prosto z Azji i również dla wegan 🙂 Obiecałem, więc coś przygotowałem 🙂
Za dużo ostatnio było mięsa w kuchni, więc czas na jakąś odmianę 🙂 Powoli chyba wyczerpię temat placków jabłkowych 😀 Dzisiaj propozycja na pieczone, maślane racuszki jabłkowe intensywnie pachnące cynamonowe 🙂 Skusicie się na takie połączenie? 🙂
Połączenie jagnięciny i czekolady? Może wydawać się dziwne i w pierwszym momencie nie do przyjęcia, ale gdy już spróbujemy, to każdy kawałek, kęs będzie rozpływał się w ustach. Czy przepis jest trudny? Zdziwicie się, ale jest bardzo prosty, trochę czasochłonny, ale nie narobicie się przy nim za bardzo 🙂 Chcecie zatem poznać sekret tego połączenia? 🙂
Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango 🙂
W tym tygodniu mam dwa dni wyjęte trochę z życia, mało czasu na gotowanie, ale to nic na pewno nie zgłodniejecie 🙂 Dzisiaj mam dla Was przepyszną, faszerowaną paprykę z mięsem mielonym i kaszą kuskus.
Byliście kiedyś w Tajlandii? Ja niestety nie, ale marzy mi się taka podróż, ale wiadomo nigdy nie ma tego co się chce, ale można do tego dojść. Gdy pisałem ten post za oknem, sypał śnieg 🙂 Może też dlatego w kuchni dzisiaj mam dosyć egzotyczną potrawę 🙂 Specjalnie dla Was przygotowałem makaron ryżowy po tajsku z kurczakiem w cieście naleśnikowym 🙂 Co myślicie o takiej propozycji? 🙂
Jak od początku świata wiadomo, że przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie to najsmaczniejsze potrawy. Nie inaczej jest z szarlotką mojej babci! Każdy zachwyca się jej smakiem i mówi, że nie czuć w niej jabłek, dzięki oczywiście ukrytemu składnikowi 🙂 Babcia myślę, że się nie obrazi, gdy zdradzę jej słodki sekret. Zachęcam do lektury!
Zgodnie z obietnicą mam dzisiaj dla Was przepis na danie, wywodzące się z dalekiej Azji, a dokładnie z Japonii. Pierożki yaki gyoza to mój ulubiony dodatek do sushi, jednak nie zawsze jest czas by pójść do restauracji, ale na szczęście można przygotować je w domu 🙂 Zabieramy się do gotowania? 🙂
W okresie postu człowiek ma poważny dylemat, co zrobić na obiad, oczywiście ryba to podstawa lecz jeżeli macie już dosyć naszych przyjaciół, pływających w wodzie, to polecam przepyszne, pieczone placki pomidorowe, nie nastręczą Wam dużych problemów 🙂
Zostajemy nadal w klimacie fantazji włoskich 🙂 Tym razem idąc za ciosem, a przy okazji znajoma blogerka Futka zrobiła mi ochotę na pesto, dlatego postanowiłem, zrobić pesto z zielonych oliwek i suszonych pomidorów. To przy okazji akcji czyszczenia lodówki 🙂 Jedlibyście? 🙂