Programista po godzinach

09 Sty 2019

Zapiekana tortilla pełnoziarnista

0
Zdziwiony i zaskoczony jestem jak dużo miłych opinii zdobyła ta zdrowsza wersja Quesadilla. Wszyscy poszli na dietę? :)
20 minut 2-3 Łatwy 1 0

    Tortilla pełnoziarnista:

  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 90ml gorącej wody
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli

    Nadzienie:

  • polędwiczka z indyka przyprawiona sola,pieprzem, kuponem i ostra papryka
  • 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • 1 pomidor malinowy
  • liście szpinaku
  • dojrzałe avocado
  • 1 cytryna
  • mozzarella do tarcia

Wszystkie składniki tortilli łączymy ze sobą i wyrabiamy na gładkie ciasto. Następnie rozgrzewamy patelnię. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą z nich rozwałkowujemy na bardzo cienkie ciasto, od talerza odrysowujemy kształt, gdy zaczniemy bąbelkować, przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu przykrywamy wilgotną ściereczką. Mięso przyprawiamy i obsmażamy na patelni. Jedną z tortilli kładziemy na spód, avocado z cytryną blendujemy i rozsmarowujemy. Na to wykładamy szpinak, mięso, pomidor, cebulę i ser, przykrywamy kolejną. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Brak komentarzy.

Piernikowo-czekoladowe ciasto z żytnimi ptysiami

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA