Programista po godzinach

07 Kwi 2017

Stifado

0
Za oknem robi się coraz cieplej, więc czas zabrać Was na podróż do Grecji. Pyszne stifado czy potraficie się mu oprzeć?
2 godziny 26,76 zł 2-3 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 500g wołowiny miękkiej
  • 3-4 szalotki lub 2 srednie cebula cukrowe
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 duże słodkie pomidory pokrojone w kostkę
  • ¾ szklanki wytrawnego wina
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka cynamonu
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • ½ opakowania przecieru pomidrowego (250g)
  • ½ łyżeczki anyzu
  • 2 łyżki oregano

Mięso dzień wcześniej kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawach(cynamon,oregano, sól, pieprz). Następnie na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso. Podsmażamy z każdej strony tylko aby zamknąć pory. Uważamy aby nie uciekły soki z mięsa. Ściągamy z ognia i wkładamy pokrojoną w piórka cebulę. Zrumieniamy i dodajemy wino wraz z octem i gotujemy przez moment aby odparowało. Wkładamy mięso, pokrojone w kostkę pomidory, przecier i zalewamy wodą tak aby zakrywała całe mięso. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pozostałe przyprawy i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy aż do momentu, gdy wołowina będzie miękka, około 1,5 godziny. Podajemy z ulubionym dodatkiem, ja wybrałem kuskus :) Smacznego!

Brak komentarzy.

Pesto szpinakowo-pietruszkowe z łososiem

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA