Pieczony dorsz z gruszką, suszonymi pomidorami, z musem truskawkowym i ryżem

Pieczony dorsz z gruszką, suszonymi pomidorami, z musem truskawkowym i ryżem

Pieczony dorsz z gruszką, suszonymi pomidorami, z musem truskawkowym i ryżem

Dzisiaj mam dla Was małe co nieco, połączenie pysznego dorsza, słodkiej gruszki, aromatycznych suszonych pomidorów i słodkiego musu z truskawek, czy potrzeba czegoś więcej? 🙂 No może czasu wolnego, aby jeszcze więcej pisać postów dla Was kochani!
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • filet z dorsza
  • sól, pieprz do smaku
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • 300 gram świeżych truskawek
  • 1 duża gruszka najlepiej konferencja
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 saszetki ryżu
  • sok z połówki cytryny

Przygotowanie
 

  • Dorsza obtaczamy w soli, posypujemy zmielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na bok na pół godziny. Po tym czasie obieramy gruszkę i kroimy ją w kostkę, z suszonych pomidorów robimy paski i układamy na filecie. Część gruszki przekładamy do rondelka, a część dodajemy do ryby. W międzyczasie zaczynamy gotować ryż. Nagrzewamy piekarnik do 180℃ i pieczemy rybę przez 8-10 minut. W tym czasie również przygotowujemy mus. Truskawki przekładamy do rondelka, wraz z gruszką. Dolewamy jogurt i blendujemy wszystko na gładką masę. Polewamy nim ugotowany ryż i rybę wedle upodobania. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.