Programista po godzinach

01 Lip 2016

Foglie dulivo agli spinaci z pomidorkami cherry i kurczakiem

0
Pyszny włoski makaron z semoliny, świeże pomidorki cherry i estragonowy kurczak to składniki tego prostego dania. Tyle wiosny na tym talerzu, po bezmięsnych chłodnikach to ciekawa odmiana, do tego bardzo pyszna ;) Spróbujcie, a zakochacie się w kuchni włoskiej, moja miłość do niej trwa już tyle lat, nie muszę Was chyba do tego przekonywać? :)
30 minut 43,33 zł 2-3 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 500g makaronu
  • 300g pomidorków cherry
  • sok z połówki cytryny
  • filet z kurczaka
  • łyżka estragonu
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek kopru włoskiego
  • ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy
  • z 10 listków świeżej bazylii
  • ser parmigiano reggiano do posypania

Pierś kurczaka kroimy w paski i marynujemy w estragonie, pieprzu i soli. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie rozgrzewamy jedną łyżeczkę oliwy, dodajemy posiekany czosnek i zrumieniamy go na złoty kolor. Następnie wkładamy kurczaka i zmniejszamy ogień. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, a gdy mięso jest już gotowe, na patelnię wrzucamy, przekrojone na w pół pomidorki i posiekany koper. Dodajemy makaron i wlewamy sok z cytryny i chwilę dusimy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku i posypujemy z wierzchu serem i posiekaną, świeżą bazylią. Smacznego!

Brak komentarzy.

Chłodnik szparagowy

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA