Curry z indykiem i warzywami, sałatka z pęczaka, suszonego buraka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

Curry z indykiem i warzywami, sałatka z pęczaka, suszonego buraka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

Curry z indykiem i warzywami, sałatka z pęczaka, suszonego buraka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

To danie jest proste i bardzo smaczne, obecnie moja waga spadła już o 8k i 12 cm mniej w brzuchu, odwiedźcie post na fb, tam znajdziecie kilka porad jak zmienić swoje żywienie 😉
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Curry

  • 1 papryczka chilii
  • kawałek imbiru
  • 2 limonki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 4 pomidory wraz z sokiem
  • puszka mleczka kokosowego
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek świeżej kolendry
  • 1 łyżka czarnuszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • polędwica z indyka

Sałatka

  • paczka ugotowanego pęczaku
  • sok z 1 cytryny
  • posiekany suszony burak
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
  • posiekane suszone pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 czerwona cebula
  • posiekany pęczek kolendry
  • pokrojony w kostkę pomidor
  • pokrojony w kostkę ogórek
  • 1 mango pokrojone w kostkę
  • 1 papryka pokrojona w kostkę

Przygotowanie
 

  • Na początek w woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czarnuszkę, starte chili, imbir, czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę przesmażamy. Polędwicę kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy do smaku i dusimy przez 3 minuty. Następnie wkładamy pokrojone pomidory i warzywa. Wsypujemy kurkumę i pastę curry. Wszystko dusimy przez kolejne 5-10 minut. Następnie wlewamy mleczko kokosowe i resztę składników. Dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 15 minut.
  • Pęczak gotujemy, studzimy, przekładamy do miski. Mieszamy ze składnikami i podajemy do dania.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.