Ciambotta

Ciambotta

Ciambotta

Szaro Buro, deszczowo tak wyglądały ostatnie dni i jak na razie dużej poprawy nie widać, dlatego dla Was dzisiaj mam przepis na Ciambotte w mojej wersji 😉 Chcecie do kubeczka na drogę? Przyda się w taką pogodę na pewno 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • sól, pieprz do smaku
  • garść świeżej kolendry
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 2 garści świeżego oregano
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kapary słoiczek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 100 gram ziarna słonecznika

Przygotowanie
 

  • Cebulę z czosnkiem siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy cukinię, bakłażan i pomidory. Wszystko razem podsmażamy 10 minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, ziemniaki pokrojone w plastry, kapary i posiekane, świeże przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.