programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Ciambotta

30 minut 29,76 zł 2-3 Łatwy
http://www.kohersen.pl
Szaro Buro, deszczowo tak wyglądały ostatnie dni i jak na razie dużej poprawy nie widać, dlatego dla Was dzisiaj mam przepis na Ciambotte w mojej wersji ;) Chcecie do kubeczka na drogę? Przyda się w taką pogodę na pewno :)
1 1

    Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • sól, pieprz do smaku
  • garść świeżej kolendry
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 2 garści świeżego oregano
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 200ml przecieru pomidorowego
  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kapary słoiczek
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji
  • ziarna słonecznika 100g

Przygotowanie:

Cebulę z czosnkiem siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy cukinię, bakłażan i pomidory. Wszystko razem podsmażamy 10 minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, ziemniaki pokrojone w plastry, kapary i posiekane, świeże przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku. Smacznego!

2 minuty4

30 minut2

Brak komentarzy.
Sernik z musem malinowym i malinowe ciasto czekoladowe