Programista po godzinach

22 Sty 2019

Żytnie eklerki z kremem śmietanowym bez cukru

0
Takich pewnie nikt nie jadł, ani nie robił eklerków, ale cóż dieta nie wybiera, jako fan wszystkich słodyczy nie mogłem się oprzeć, więc jeżeli ktoś na diecie to polecam :)
1 godzina 30 minut 3-4 Łatwy 2 0

    Ciasto parzone:

  • szczypta soli
  • 3/4 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 100g masła
  • 1 szklanka wody
  • 3 jajka

    Krem śmietanowy:

  • 250g mascarpone
  • 100ml śmietanki kremówki
  • 30g stewii

    Polewa:

  • 100g gorzkiej czekolady 90%(2.2g cukru)

Najpierw przygotowujemy ciasto parzone, w rondelku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli, gdy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od powierzchni garnka odstawiamy do wystygnięcia. Wbijamy po kolei jajka i drewnianą łyżką mieszamy na jednolite ciasto. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy podłużne kształty. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 30 minut. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Studzimy i odkrajamy czubek. Mascarpone, śmietankę i stewię miksujemy na gładki krem, przekładamy do rękawa, wyciskamy i przykrywamy górną częścią. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ptysie, posypujemy migdałami. Smacznego!

Żytnie eklerki z kremem śmietanowym bez cukru Żytnie eklerki z kremem śmietanowym bez cukru Żytnie eklerki z kremem śmietanowym bez cukru Żytnie eklerki z kremem śmietanowym bez cukru
Brak komentarzy.

Kotlety z batata i dorsza

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA