27 Kwi 2018
Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru
0
W sklepach pojawił się rabarbar, więc czas na moje ulubione ciasto wiosenne :)
50 minut
3-4
Łatwy
1
0
- 1,5 szklanki mąki pszennej typ 550
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g stewii
- 2 łodygi rabarbaru
- 3 truskawki
Ciasto:
- 80g masła
- 25g stewii
- 1 szklanka mąki pszennej
Kruszonka:
Suche składniki mieszamy osobno, z mokrymi robimy to samo i mieszamy razem. Przekładamy do tortownicy, układamy owoce i zabieramy się za kruszonkę. Wsypujemy wszystkie składniki i ręką ugniatamy, jak pojawią się charakterystyczne grudki, posypujemy z wierzchu ciasto i pieczemy w 180 stopni góra-dół przez 40 minut aż do suchego patyczka. Smacznego!





Brak komentarzy.