Programista po godzinach

27 Kwi 2018

Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru

0
W sklepach pojawił się rabarbar, więc czas na moje ulubione ciasto wiosenne :)
50 minut 3-4 Łatwy 1 0

    Ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej typ 550
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g stewii
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 3 truskawki

    Kruszonka:

  • 80g masła
  • 25g stewii
  • 1 szklanka mąki pszennej

Suche składniki mieszamy osobno, z mokrymi robimy to samo i mieszamy razem. Przekładamy do tortownicy, układamy owoce i zabieramy się za kruszonkę. Wsypujemy wszystkie składniki i ręką ugniatamy, jak pojawią się charakterystyczne grudki, posypujemy z wierzchu ciasto i pieczemy w 180 stopni góra-dół przez 40 minut aż do suchego patyczka. Smacznego!

Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru
Brak komentarzy.

Chlebek z sezamem i białym makiem

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA