Programista po godzinach

24 Mar 2019

Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym

0
Czasami ciężko oprzeć się słodyczom, dlatego przychodzę do Was z odsieczą ;)
1 godzina 30 minut 3-4 Łatwy 1 0

    Ciasto parzone:

  • szczypta soli
  • 3/4 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 100g masła
  • 1 szklanka wody
  • 3 jajka

    Krem czekoladowy:

  • 2-3 łyżki kakao
  • jogurt planton kokosowy bez cukru
  • 100g erytrytolu
  • 250g mascarpone

Najpierw przygotowujemy ciasto parzone, w rondelku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli, gdy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od powierzchni garnka odstawiamy do wystygnięcia. Wbijamy po kolei jajka i drewnianą łyżką mieszamy na jednolite ciasto. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrąg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 30 minut. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Studzimy i przekrawamy na pół. Wszystkie składniki kremu miksujemy razem. Przekładamy do rękawa i wyciskamy na ciasto. Przykrywamy górą i posypujemy migdałami z wierzchu. Smacznego!

Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym
Brak komentarzy.

Smażony bulgur z warzywami

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA