Programista po godzinach

04 Sty 2018

Strucla makowa w cieście filo

0
Mak w styczniu będzie rządził :), ale nie tylko od świąt, ale również doskonale smakuje do popołudniowej kawki ;) Zostało mi sporo ciasta filo, dlatego postanowiłem zrobić ta struclę makową :)
45 minut 6+ Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 6 arkuszy ciasta filo
  • 200g zmielonego niebieskiego maku
  • skórka kandyzowana z pomarańczy i cytryny 50g
  • 100g cukru pudru
  • 200g orzechów włoskich
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka brandy
  • 100g roztopionego masła
  • 50g oliwy z oliwek

Ciasto filo rozkładamy na blacie, smarujemy masłem z oliwą i nakładamy kolejne arkusze, każda z warstw smarujac. Mak mieszamy z cukrem, cynamonem, posiekanymi orzechami, brandy i jajkami, następnie nakładamy na ciasto masę makową. Zwijamy wzdłuż krótszego boku i z wierzchu również smarujemy masłem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut w 180 stopniach aż do zrumienienia wierzchu. Smacznego!

Strucla makowa w cieście filo Strucla makowa w cieście filo Strucla makowa w cieście filo Strucla makowa w cieście filo
Brak komentarzy.

Noworoczna babka pomarańczowa

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA