Programista po godzinach

19 Luty 2019

Śmietanowy tort bezglutenowy, bez cukru

0
Cieszy mnie bardzo, że również wypieki bezglutenowe i zdrowe cieszą się taką popularnością, a więc daję przepis na ten pyszny tort :)
3 godziny 3-4 Łatwy 2 0

    Mus z jagód:

  • 400g jagód
  • 3 łyżeczki agaru

    Tynk:

  • 250g mascarpone
  • 50ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka stewii lub ksylitolu(można również bez)

    Kwiatki

  • 150g mascarpone
  • 2 łyżki soku z truskawek lub malin

Biszkopt przygotowujemy według poprzedniego przepisu. Wkładamy na spód jeden z blatów, nasączamy sokiem z cytryny. W rondelku zagotowujemy jagody i dodajemy agar, czekamy aż się rozpuści. Wylewamy połowę na spód i przykładamy kolejny blatem, również nasączamy i wylewamy resztę jagód. Schładzamy. Mikserem ubijamy mascarpone z mlekiem kokosowym i stewią. Tynkujemy i schładzamy znów w lodówce. Na koniec przygotowujemy krem do dekoracji, mascarpone łączymy z sokiem z owoców i mieszamy do momentu uzyskania jednolitego koloru. Smacznego!

Śmietanowy tort bezglutenowy, bez cukru Śmietanowy tort bezglutenowy, bez cukru Śmietanowy tort bezglutenowy, bez cukru Śmietanowy tort bezglutenowy, bez cukru
Brak komentarzy.

Biszkopt bezglutenowy z karobem

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA