Programista po godzinach

14 Lip 2019

Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej

0
https://www.kuchnieswiata.com.pl/ Sezon owocowy w pełni, dlatego trzeba korzystać. Pewnie nigdy nie jedliście sernika szpinakowego? Jeżeli tak, to powinniście wypróbować przepis ;)
1 godzina 30 minut 3-4 Łatwy 0 0

    Spód z komosy ryżowej:

  • 200g ugotowanej komosy
  • 300g orzechów włoskich
  • 100g cukru pudru

    Masa serowa:

  • 400g szpinaka baby
  • 1 laska wanilii
  • 3 krople ekstraktu waniliowego
  • 750g tłustego twarogu
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sok z ½ cytryny
  • 200g cukru

Komosę blendujemy z orzechami i cukrem pudrem. Wykładamy na spód tortownicy. Szpinak blendujemy z sokiem z cytryny, dodajemy twaróg,cukier, ziarenka wanilii, ekstrakt i dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy kolejno jajka i drewnianą łyżka mieszamy twaróg. Wylewamy na spód, pieczemy godzinę w 150 stopniach. Smacznego!

Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej
Brak komentarzy.

Burger z komosy ryżowej i kaszanki z hummusem bobu

o mnie
kontakt
współprace