Programista po godzinach

14 Sty 2018

Sernik Pasiak

0
Ten serniczek przypadnie Wam bardzo do gustu, jest prosty, dwusmakowy i mega smaczny :) Nie potrzeba nic więcej :) Spróbujecie go zrobić? :)
1 godzina 30 minut 6+ Łatwy 3 0

    Spód:

  • 100g masła
  • 300g herbatników petit beurre

    Masa serowa:

  • 3 jajka
  • 250g mascarpone
  • 250g ricotty
  • 150g cukru
  • 36g mąki ziemniaczanej
  • skórka z 1 limonki
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżeczki cukru z wanilia
  • 2 łyżki kakao

(tortownica 18cm) Masło roztapiamy, herbatniki mielimy na pył. Mieszamy i wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski przekładamy oba sery, wsypujemy cukier, cukier z wanilią, sok i skórkę z pomarańczy, i dokładnie mieszamy, następnie na niskich obrotach miksujemy po kolei z jajkami. Miksujemy tylko do połączenia. Boki tortownicy również zabezpieczamy papierem do pieczenia. Masę dzielimy na 2 części, do jednej wsypujemy kakao. Mieszamy dokładnie. Wylewamy na dno trochę białej masy i robimy pasek ciemny na niej, powtarzamy czynność. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach, a następnie po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy sernik już się ściął. Zostawiamy do wystygnięcia. Proste prawda? ;)

Sernik Pasiak Sernik Pasiak Sernik Pasiak Sernik Pasiak
Brak komentarzy.

Galette des rois

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA