Programista po godzinach

16 Cze 2019

Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą

0
Gorąco aż nie chce się nic piec, dlatego najlepiej zrobić coś szybkiego jak ta rolada ;)
2 godziny 3-4 Łatwy 0 0

    Biszkopt:

  • 5 jajek
  • 120g cukru
  • 160g mąki pszennej

    Krem truskawkowy:

  • 250g truskawek
  • 400g mascarpone
  • 70g cukru pudru

    Beziki:

  • 1 białko
  • 50g cukru

Białka oddzielamy od żółtek, mąkę przesiewamy przez sitko. Ubijamy pianę na sztywno, wsypujemy powoli cukier i żółtka. Wyłączamy mikser i łączymy delikatnie drewnianą łyżką. Prostokątną tortownicę wypełniamy papierem i pieczemy w 180 stopni 7-8 minut, nie dłużej. Przed wyciągnięciem sprawdzamy suchym patyczkiem. Po wypieczeniu, szybko przekładamy na ręcznik drugą stroną, ściągamy papier do pieczenia i delikatnie zwijamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy i blendujemy razem z mascarpone i cukrem. Układamy wewnątrz biszkoptu i zwijamy z powrotem. Odstawiamy do lodówki. W międzyczasie ubijamy na sztywno białk0 i dodajemy stopniowo cukier. Wyciskamy na papier do pieczenia i suszymy przez 1.5 godziny w temperaturze 100 stopni. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą, truskawkami i bezikami. Smacznego!

Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą Rolada truskawkowa z bezikami i czekoladą
Brak komentarzy.

Brownie z morelami i bezą włoską

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA