Programista po godzinach

11 Mar 2019

Orkiszowe bułeczki cynamonowe bez cukru

0
Moje ulubione bułeczki w wersji fit :) Kto spróbuje? :)
1 godzina 30 minut 3-4 Łatwy 0 0

    Ciasto:

  • 350 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • 70 g erytrytolu
  • 50g masła
  • paczka suchych drożdży
  • 3/4 szklanki mleka
  • szczypta soli

    Nadzienie:

  • 50g masła
  • pół szklanki erytrytolu
  • 1,5 łyżeczki cynamonu

    Glazura:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka

Do miski wsypujemy mąkę, erytrytol i drożdże. W małym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy, aby uzyskać letnią temperaturę.

Płynne składniki dodajemy do sypkich i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.

Mamy teraz chwilę aby przygotować nadzienie. W drugim rondelku rozpuszczamy masło, zdejmujemy z ognia i dodajemy erytrytol z cynamonem. Dokładnie mieszamy.

Ciasto powinno już wyrosnąć, wykładamy je na posypaną mąką stolnicę i dzielimy na trzy części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt i układamy do środka farsz, a następnie zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak zrolowane ciasto kroimy na kawałki 2 cm. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i z wierzchu smarujemy glazurą.

Pieczemy w 180°C przez około 20 minut, uważamy aby zbyt mocno nam się przypiekły. Gdy zaczynają się rumienić, wyciągamy. Smacznego!

Orkiszowe bułeczki cynamonowe bez cukru Orkiszowe bułeczki cynamonowe bez cukru Orkiszowe bułeczki cynamonowe bez cukru
Brak komentarzy.

Sernik czekoladowy bez cukru z mango i marakują

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA