Programista po godzinach

15 Sier 2019

Mini Pavlove

0
W długi weekend nie może obejść się bez słodyczy, a najlepiej smakuje połączenie słodkiej bezy i kwaśnych owoców też tak uważacie? :)
2 godziny 3-4 Łatwy 1 0

    Beza:

  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 4 białka
  • 200g cukru
  • ulubione dodatki: krem mascarpone i owoce

Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję po łyżce cukru cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Na koniec dodaję skrobię i sok z limonki, delikatnie mieszamy szpatułką. Wykładam na papier do pieczenia i formując coś na kształt małych sakiewek. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni i wkładamy na 3 minuty, następnie obniżam temperaturę do 110 stopni i trzymam w piekarniku przez 1.5 godziny. Uchylam drzwiczki i gdy ostygną dekoruję kremem z mascarpone i świeżymi owocami. Smacznego.

Mini Pavlove Mini Pavlove Mini Pavlove
Brak komentarzy.

Brownie Blondie z marakują

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA