programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Jadalne klocki z cytrusową galaretką

40 minut 21,36 zł 2 Łatwy
Każdy lubi czekoladki, ale większość z nich zawiera dużo sztucznych dodatków, których nie powinniśmy jeść, dlatego postanowiłem stworzyć pyszne jadalne klocki ;) Gotowi do zrobienia?
1 0

    Składniki:

  • 300g gorzkiej czekolady (75%)
  • sok z 2 pomarańczy
  • sok z 4 limonek
  • 2 łyżeczki agaru
  • opcjonalnie po 1 łyżce cukru do obu syropów
  • cukier do obsypania galaretki

Przygotowanie:

Najpierw przygotowujemy zelke. Sok wyciskamy z owoców i w 2 osobnych garnkach doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy agar i gotujemy przez 2 minuty. Doprawiamy do smaku cukrem. Wylewamy do prostokątnych foremek i odstawiamy do stężenia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Wlewamy do ⅓ formy. Wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika. Następnie wykładamy i kroimy galaretkę w paski i układamy oba kawałki galaretek na czekoladzie, i zalewamy rozpuszczoną czekolada. Wkładamy na 10 minut do zamrażalnika. Smacznego :)

Łasuch
Brzmi smakowicie , a wygląda jeszcze lepiej.
4 dni temu
Odpowiedź
Drake
Bo takie są
3 dni temu
Pistacjowy sernik na kruchym spodzie, z musem z owoców leśnych i błyszczą polewą czekoladową