Programista po godzinach

16 Paź 2015

Ciasto szpinakowe

0
Ciasta można zrobić właściwie ze wszystkim, a połączenie delikatne kremu z serkiem mascarpone i szpinaku, daje zadziwiająco dobre efekty :) Jeżeli ktoś jeszcze nie próbował ciasta szpinakowego, polecam nadrobić z moim prostym i jakże smacznym przepisem :)
2 godziny 25,60 zł 3-4 Łatwy 2 0

    Ciasto

  • Opakowanie rozdrobnienionego szpinaku 450g
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki, można użyć krupczatki aby było bardziej sypkie
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru

    Dekoracja

  • 250 g Borówek amerykańskich
Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Miksujemy razem i na końcu dodajemy, odsączony szpinak i dokładnie mieszamy, aż do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy. Rozgrzewamy piekarnik do 180° C i pieczemy około godziny, sprawdzając patyczkiem czy ciasto w środku nie jest surowe. Po upieczeniu pozostawiamy do przestygnięcia. W tym samym czasie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy , dodajemy mascarpone i cukier puder. Wszystko mieszamy. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch. Krem wykładamy na placek, a następnie posypujemy, pokruszonym ciastem. Dekorujemy borówkami i wstawiamy ciasto do lodówki na 3 godziny. Smacznego!
Ciasto szpinakowe Ciasto szpinakowe
Brak komentarzy.

Pesto z cukinii

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA