Programista po godzinach

04 Sier 2019

Brownie Blondie z marakują

0
Czasami nie mogę się zdecydować jakie ciasto zjeść, więc połączyłem czarne z żółtym :) Kwaskowaty smak marakui świetnie uzupełnia słodkie smaki ;)
1 godzina 3-4 Łatwy 0 0

    Brownie:

  • 60g masła
  • 100g czekolady gorzkiej(70%)
  • 55g cukru
  • 82g mąki
  • 1 jajko
  • 2 marakuje
  • kieliszek rumu

    Blondie:

  • 60g masła
  • 100g białej czekolady
  • 55g cukru
  • 82g mąki
  • 1 jajko
  • 2 marakuje
  • kieliszek rumu

Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Następnie ucieramy jajko z cukrem, wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, wlewamy rum i dopiero po tym dodajemy masę czekoladową, a na sam koniec miąższ z marakui. Dokładnie mieszamy. Wypełniamy połowę tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i zabieramy się za drugie ciasto. Postępujemy identycznie tylko zamieniamy czekolady. Pieczemy przez 20 minut w 170 stopniach. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Z wierzchu możemy udekorować świeżą marakują.

Brak komentarzy.

Porzeczkowiec czekoladowy

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA