Programista po godzinach

03 Maj 2017

Baletki z makiem i marmoladą różaną

2
Te malutkie kruche, biszkoptowe ciasteczka są ulubionym przysmakiem mojej żony i dosyć popularne w cukierni. Czemu nie zrobić je w domu skoro są takie pyszne i proste? Mi brakowało wiecznie czasu, ale na szczęście w końcu go znalazłem i dzielę się z Wami przepisem ;)
40 minut 7,85 zł 6+ Łatwy 2 0

    Składniki:

  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 120g cukru
  • 200g mąki tortowej
  • mak (może być też zmielony)
  • marmolada lub konfitura różana
  • aromat migdałowy

Białka ubijamy na sztywno wraz szczyptą soli, a następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu uzyskania jednolitej, jasnej masy. Następnie dodajemy żółtka wraz z aromatem i ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Wykładamy po łyżeczce ciasta i posypujemy z wierzchu makiem. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10-12 minut. Po wystygnięciu łączymy ze sobą końcówki marmoladą. Smacznego!

Mama Karmiąca
203 dni temu
Ciasteczka wydają się proste w przygotowaniu, chętnie wypróbuję
Odpowiedź
Drake
203 dni temu
Koniecznie musisz zrobić polecam!

Tarta z rabarbarem i ricottą

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA